Over Marjolein Heijltjes

BIOGRAFIE

Marjolein is van jongs af aan bezig met zang, dans en toneel. Ze volgde Voorbereidende en Algemene Muzikale Vorming op de Muziekschool, waarna zij overstapte naar individuele dwarsfluit lessen. Ze behaalde de 6e graad op de Muziekschool en deed, met succes, mee aan verschillende concoursen.
Later ging zij ook toneellessen volgen bij Theaterschool Kiek. Haar passie voor het theater groeide en toen ze ontdekte dat zingen ook ontzettend leuk was begon ze op haar 14e met zanglessen.

Ondanks haar grote passie voor muziek en toneel koos zij na het afronden van de Havo eerst voor de zekerheid van een HBO-diploma in een totaal andere richting, namelijk Facility Management. Dingen regelen zat haar in het bloed, dus dit leek een logische keuze. Maar de drang om meer met muziek te doen en uiteindelijk van haar grote passie haar beroep te kunnen maken, werd steeds groter.

Nadat zij in 2007 op concertreis in Wenen de musical Rebecca zag was ze verkocht en wist ze zeker: “Dit wil ik ook!”. Ze deed auditie voor de MusicAllFactory (professionele deeltijd musicalopleiding) in Tilburg en werd aangenomen.

Tijdens deze opleiding kreeg zij les van o.a. Agaath Verspeten, Harry Ruijl, Ingrid Zeegers, Annerieke Groen en André van Hest. Daarnaast volgde zij Masterclasses van Edward Hoepelman, Paul Dekker en Paul Eenens en privé zangles bij o.a. Harry Ruijl en Katrien Verheijden.

Na het spelen van haar eigen gemaakte solovoorstelling “Perfect geregeld?!” en één van de hoofdrollen in de afstudeervoorstelling ”I have a dream… or two” rondde zij in juni 2013 de opleiding met succes af. Direct na haar afstuderen had Marjolein haar eerste professionele rol te pakken in de Musical Heksenwaan, waarin zij één van de hoofdrollen mocht vertolken.

Momenteel is Marjolein als freelance zangeres/actrice/presentatrice betrokken bij diverse projecten, is zij (lead)zangeres bij 10 Feet Up en als solist te boeken voor concerten, bruiloften, uitvaarten en (bedrijfs-)evenementen.

In 2017 is Marjolein beëdigd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en heeft zij al menig huwelijk mogen voltrekken. Sinds 2022 werkt Marjolein als Zelfstandig Trouwambtenaar en zorgt met haar enthousiasme en spontaniteit voor een onvergetelijke ceremonie voor het bruidspaar en hun gasten.

Omdat Marjolein zich graag blijft ontwikkelen heeft zij de opleiding tot Zorg-Zangeres gevolgd, specifiek gericht op mensen met dementie. Deze opleiding heeft zij in mei 2021 succesvol afgerond.

Theaterseizoen 2021/2022 was Marjolein samen met Pianist Rob Mennen te zien in hun eigen theatervoorstelling genaamd ‘Geluk bij een ongeluk’ en met Dorine Heijltjes in hun eigen theatervoorstelling ‘Zusterliefde’. Op zaterdag 22 april 2023 ging haar eigen show Atemlos und mehr – De Helene Fischer Tribute in première, een avondvullend live concert met voorprogramma, live band én showdanseressen in de Rodahal in Kerkrade. Afgelopen seizoen was zij te zien in ‘Muziektheater Cuypers’ waar zij de hoofdrol van Antoinette Alberdinck Thijm speelde.

Op televisie was Marjolein onlangs te zien in het 2e seizoen van ‘I can see your voice’ op RTL4. Daarnaast werkt zij regelmatig voor L1, de regionale televisiezender, waar zij o.a. samen met Ruud Kleinen de presentatie van het LVK voor haar rekening neemt.

In december 2023 mocht Marjolein, op uitnodiging van Mayor Huang Wei-che (Burgemeester van Tainan) afreizen naar Taiwan om daar diverse optredens te verzorgen. Samen met Tenor Martin Hurkens trad zij o.a. op tijdens een groot Kerstevent voor ruim 100.000 mensen.

Een uitgebreid CV van Marjolein’s opleidingen, cursussen en werkervaring vind je hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Yara Verstappen